Hoe voeg je Pagina’s Toe aan een WordPress Website?

website maken en pagina's toevoegen |Sitescoach webdesign Limburg

Pagina's toevoegen op je website

Om een nieuwe pagina op je website te plaatsen, log je eerst in om bij het dashboard te kunnen.
Als je in het dashboard bent, klik in het linkermenu op Pagina's > Nieuwe pagina en je kunt een nieuwe pagina aanmaken. Je krijgt nu een nieuw scherm, waar je de titel van de pagina kunt opgeven en de rest van de pagina kunt vullen.
Om de pagina echt te zien moet je wel eerst op Publiceren klikken. Wil je hem nog niet gelijk publiceren, dan kan je hem ook opslaan als concept, door rechts bovenaan te klikken op Opslaan als concept.

Bewerken van pagina's

Om een bestaande pagina te bewerken, klik op Pagina's > Alle Pagina's. Er komt dan een overzicht van alle pagina's die er tot nu toe zijn aangemaakt. Kies de pagina uit die je wilt bewerken, door met de muis op de pagina te staan. Eronder komen dan teksten zichtbaar. Klik op: Bewerken.

Het grote witte vlak bevat de inhoud van de pagina, meestal is dit tekst of foto's. Dit kun je aanpassen.
Om de inhoud van de pagina op te slaan, dien je rechts op “Bijwerken” te klikken.

Een andere manier om pagina's te bewerken

Een andere manier om de pagina te bewerken is door op Site bekijken te klikken en dan naar de pagina toe te gaan die je wilt bewerken. 

Helemaal bovenaan in de zwarte balk zie je dan staan: Pagina bewerken. Door daarop te klikken heb je gelijk de pagina te pakken die je wil bewerken. Deze manier is vooral handiger als er heel veel pagina’s zijn, en het dan zo’n lange onoverzichtelijke lijst wordt van misschien wel meerdere pagina’s lang. 

Plaats een reactie