SEO / Zoemachineoptimalisatie

Zoekmachine Optimalisatie staat ook wel bekend als SEO (Search Engine Optimalisation). SEO is heel belangrijk om hoog in Google te komen. WordPress heeft goede plugins hiervoor, zodat het relatief eenvoudig is om de juiste dingen te doen. Een alom geprezen plugin (programma) voor Zoekmachine Optimalisatie is WordPress SEO door Yoast.

zoekmachine optimalisatie door wordpress plugin van Yoast

Met behulp van gekleurde bolletjes wordt aangegeven hoe goed je website scoort wat betreft zoekmachine optimalisatie. Dit gaat van rood (slecht) via oranje en geel naar groen (goed). Tevens wordt in de pagina-analyse aangegeven waar de verbeterpunten liggen.

In Zoekmachine Optimalisatie kan veel tijd gaan zitten. Het is die tijd echter dubbel en dwars waard. Bovendien is het een van de goedkoopste manieren om meer bezoekers op je website te krijgen. Dat zijn dan tevens heel gerichte bezoekers.

Waarom Zoekmachine optimalisatie?


  • Als mensen iets willen aanschaffen oriënteert 66% zich eerst via een zoekmachine. In Nederland is Google veruit de populairste zoekmachine. (9 van de 10).
  • Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de internetgebruikers klikt op de gratis zoekresultaten. Slechts een klein deel klikt op de betaalde zoekresultaten, de advertenties.
  • Veel internetgebruikers kijken niet verder dan de eerste 2 pagina's van de zoekresultaten. Dit geeft tevens  aan hoe belangrijk  een goede positie in de zoekmachines is.
  • Websites die geen tijd stoppen in zoekmachine optimalisatie zullen mogelijk zakken of zelfs helemaal verdwijnen uit de zoekresultaten.

Wat echter ook heel belangrijk is om goed gevonden te worden in Google, is content. Goede inhoud dus. Liefst inhoud die regelmatig bijgehouden of aangevuld wordt. Dat kan heel makkelijk met een blog.

Seo zorgt voor goede vindbaarheid van je website in heel het land | sitescoach webdesign limburg

Facebookbericht van Mirella Dohmen. Dat kan je dus zomaar gebeuren als je mij je website laat maken.

Als ik je website bouw besteed ik natuurlijk veel aandacht aan zoekmachine-optimalisatie. Tevens zal ik je van de nodige tips voorzien die je kunt toepassen als je zelf tekst of foto's op je website plaatst.

Ook kun je op sommige plaatsen om backlinks vragen. Dat kan bijv. op de pagina webgidsje.nl , startsleutel.nl,seo-diensten.start.be,   seo-bedrijven.start.be , frisbegin.nl , Linkotheekof verzamelgids.nl en startze.nl, startsleutel.nl, eigenstart.be