Over Sitescoach

webdesign website laten maken door breed geinteresseerde webbouwer

Mijn naam is Monique Jans-van Kuik.

Van jongs af aan ben ik in heel veel dingen geïnteresseerd.Dat maakte het niet gemakkelijk om te kiezen wat ik ‘later’ wilde worden. Een ding wist ik als 18-jarige zeker: Niet in het hotel van mijn ouders.

Mijn man leerde ik al kennen toen hij op vakantie kwam naar ons hotel. Toen ik ging studeren werd het dan ook een studie in zijn woonplaats Tilburg, in plaats van Psychologie in Utrecht. En omdat ik altijd in ben voor nieuwe dingen, werd het een studierichting die ook dat jaar pas startte: Bestuurlijke Informatiekunde. 

Het leven nam een andere wending en uiteindelijk heb ik toch 22 jaar in het familiehotel gewerkt. In het begin met veel plezier. Sinds 2011 merkte ik dat ik toch echt iets anders wilde en ben me gaan oriënteren. Heb NLP en NLP Master Practitioner gedaan, daarna nog een opleiding tot wandelcoach en familieopstellingen. 

Mijn missie is: Levenslang Leren in Gevarieerde Verbondenheid. Juist omdat ik veel leuk vind, en ook meer en meer zie hoe alles in elkaar grijpt.

In dat kader realiseerde ik me dat hoe ik nu over websites denk, nl. dat ze nooit af zijn, eigenlijk hetzelfde is als destijds de titel van mijn scriptie: Implementatie is niet het einde.

Voordeel van die studie is dat je de taal van beide ‘werelden’ spreekt. Zowel de technische als de niet-technische. Je vormt eigenlijk de tussenpersoon met aan de ene kant de technici en de andere kant de gebruiker. Zo krijg ik vaak te horen dat ik alles duidelijk in begrijpelijke taal kan uitleggen.

Vrienden zeggen over mij dat ik altijd naar oplossingen zoek, en ja,  meestal vind ik ze ook. Verder geven ze aan dat ik goed kan luisteren, overzicht houd en verbindend werk. Ik woon in Valkenburg aan de Geul en run daar met veel plezier onze vakantiewoning Valkenburg. Het zorgt voor de nodige afwisseling en het is prima te combineren met het maken van websites.

Super om te doen

Heerlijk ontspannen doe ik in de jacuzzi, liefst als de zon schijnt.

Of tijdens het wandelen in de natuur. Mooi hoe de natuur je spiegelt.  Dat heb ik geleerd tijdens een opleiding tot wandelcoach. (ja, breed geïnteresseerd :- ).

 

website laten bouwen door webdesign valkenburg aan de geul | Sitescoach.nl
website laten maken door webdesign valkenburg aan de geul | Sitescoach.nl

Ik hou van lekker eten, al was koken nooit zo mijn ding. Met een man en 2 kinderen in huis die wel van koken houden was dat ook nooit een probleem.

Nu ik me steeds meer verdiep in gezonde voeding en weten wat je eet komt ook dat koken nog wel goed. Net op tijd, nu de kinderen het huis uit zijn.

Tijd voor het lege nest-syndroom heb ik niet. Meters boeken die ik nog graag lees, vooral op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en reisverhalen. Intussen hebben we ook 3 kleinkinderen erbij, wat een heerlijkheid.

Ik denk oprecht dat we nu in de gelukkigste tijd van ons leven zijn.

Ik hou van reizen, of het nu een citytrip, backpacken of heerlijk cruisen is. Ben voor allemaal te porren en vind het soms niet makkelijk te kiezen wat nu eerst.

3

Wat ik graag zou willen....

Ik hou van mensen die dingen voorspiegelen zoals ze zijn.

In de jaren dat ik als hoteldirecteur in ons familiehotel werkte kwam ik dat helaas omgekeerd tegen bij mensen die je van alles beloven wat betreft hoog in Google komen.

Het is helemaal niet zo dat Google met bepaalde mensen of bedrijven samenwerkt, dat ze jou een nummer 1-positie kunnen garanderen en dat zijn zaken die wel vaak zo gezegd worden.

Daar kreeg ik in de gaten dat het in ieder geval goed is om zelf iets ervan af te weten, anders kunnen ze je van alles wijs maken.

Dat “goed gevonden worden” is me sindsdien altijd blijven fascineren en daarom pas ik het ook toe met het maken van websites. Zouden meer websitebouwers moeten doen….

Tijdens het maken van de websites kwam ik erachter dat heel veel bedrijven geen of te weinig gebruik maken van de gratis mogelijkheden die Google biedt om je bedrijf onder de aandacht te brengen. Gaandeweg is daar dan ook mijn focus meer op komen te liggen en heb ik een online training Grip op je Google Bedrijfs Profiel, voorheen Google Mijn Bedrijf.


De workshop over  Google Mijn Bedrijf heb ik jarenlang fysiek gegeven. Toch merk ik ook hier dat het fijn is om het materiaal later nog te kunnen inzien en letterlijk over mijn schouder mee te kunnen kijken.