Introductie Lokale SEO

Wat is lokale SEO | Sitescoach webdesign valkenburg

Lokale SEO is Anders 

Het is letterlijk: hoe jij je bedrijf op de kaart zet. En de beste manier om ervoor te zorgen dat je ideale klanten, degene die dichtbij genoeg zijn om je klant te worden, jou kunnen ontdekken.

Het is tevens de meest goedkope manier waarop kleine bedrijven kunnen concurreren met grote concurrenten.

Helaas is alleen het hebben van een website niet genoeg om je bedrijf te laten groeien. Het is handig als jouw website naar voren komt in de zoekresultaten als toekomstige klanten online zoeken naar jouw expertise. 

Er zijn waarschijnlijk nog vele manieren hoe je het internet kunt gebruiken om je bedrijf te laten groeien. 

Wist je bijv. dat alleen al door je basis-informatie (naam, adres en telefoonnummer) te vertellen tegen Google, je de ranking in de zoekresultaten al kunt verbeteren? 

Veel zaken bij lokale SEO zijn in feite helemaal niet moeilijk. En als je jouw bedrijf ziet stijgen in de zoekresultaten ga je het misschien nog leuk vinden ook. ?

Wat is Lokale SEO?

Lokale SEO (Search Engine Optimization) is een manier om je website te optimaliseren zodat deze prominenter zichtbaar wordt in de Google zoekmachine-resultaten en andere zoekmachines.

Ben jij bijv. therapeut, coach, boekhouder, autodealer, tandarts, loodgieter? Dan ben je waarschijnlijk afhankelijk van het aantal klanten dat daadwerkelijk bij je komt en is het belangrijk om hoog in de lokale zoekresultaten te komen. Dat geldt vanzelfsprekend voor welk lokaal bedrijf dan ook. 

Wat kan Lokale SEO betekenen voor jouw Bedrijf?

Google en andere zoekmachines laten niet alleen lokale bedrijven zien. Ze tonen ook bedrijven uit de regio en vanuit het hele land. 

Zoekmachines worden steeds slimmer en weten automatisch waar een zoeker fysiek is, als hij een zoekopdracht ingeeft. Zelfs al zou je de plaatsnaam niet in je zoekopdracht intypen.
Als je bijvoorbeeld zoekt op ”kapper”, zonder een plaatsnaam in te geven, komen in de zoekresultaten een lijst lokale kappers. Het kan dat jouw website daardoor ondergesneeuwd wordt. 

 Je bedrijf komt helaas niet vanzelf bovenaan bij de zoekresultaten. Als je helemaal  niets toepast van de lokale SEO strategieën zul je er waarschijnlijk helemaal niet in voorkomen. Als jouw concurrenten dat wel doen hebben zij duidelijk een streep voor in Google. Zo verlies je dus onnodig klanten.

Wat staat er op het spel?

Zoals hierboven beschreven, verwacht niet dat als je helemaal niets doet aan lokale SEO, dat je dan op de eerste pagina komt te staan bij Google.  Als je geen actie onderneemt, verwacht dan ook geen resultaten. 

Iedere seconde worden er 400.000 zoekopdrachten in Google ingegeven. Dat zijn 3,5 miljard Google zoekopdrachten per dag. De groei van je bedrijf is mede afhankelijk van hoe jouw bedrijf in die online zoekopdrachten naar voren komt, zichtbaar is. Een grote potentiele groeimarkt dus, want bijna iedereen zoekt eerst online voordat ze een beslissing nemen met welk bedrijf ze zaken zullen doen. 

Als jouw bedrijf een fysiek lokaal adres heeft en klanten nodig heeft, optimaliseer dan voor lokale SEO. 

Voordat je met lokale SEO aan de slag gaat, is er echter wel wat huiswerk te doen op je website. 

Meer hierover lees je in het gratis e-book: Lokale SEO voor je Bedrijf.

Denk je nu al: Leuk en aardig allemaal, maar dat is helemaal niets voor mij....
Geen probleem. Wellicht kunnen we samenwerken aan je website en neem ik dat gedeelte op me. Mail of Bel en we maken een optimale website die marketingtechnisch werkt en goed vindbaar is in de zoekmachines.

Plaats een reactie